Nyheter från UPL

Välkommen till IKT-Vernissage

2018-04-24
UPL arrangerar tillsammans med HUMlab en vernissage den 5 juni 2018 med exempel på hur IKT används i utbildning vid Umeå universitet.

Att undervisa tillgängligt - Workshop

2018-04-24
UPL anordnar en workshop om inkluderande pedagogiska strategier i allmänhet, men också mer specifikt inriktat mot digitala lärmiljöer.

Workshops: Introduktion till lärplattformarna Cambro eller Moodle

2018-03-23
UPL erbjuder utbildning och stöd för Umeå universitets lärplattformar. Om du är nyanställd eller är bara en ny användare av Cambro eller Moodle är du välkommen till en av våra workshops.

Sökes: Acceptanstestare för Moodle

2018-03-23
Den 12 juni uppgraderas Moodle, som är en av Umeå universitets lär- och samarbetsplattform. Innan uppgraderingen sker behöver den nya versionen kvalitetssäkras.

Disputation: Teaching in an age of complexity

2018-02-15
Claire Englund, pedagogisk utvecklare på UPL, försvarar sin avhandling den 2 mars.

Michael Uljens besöker UPL

2018-02-12
Den 1 februari hade UPL ett intressant besök från Vasa, Finland.

Zoom för E-möten

2018-01-26
Under vårterminen 2018 planerar Umeå universitet att lansera Zoom, en ny e-mötestjänst. Tjänsten ska på sikt ersätta Adobe Connect och erbjuds som en molntjänst via Sunet/NORDUnet.

Forskningskonferens om högre utbildning

2017-11-29
Institutionen för utbildningsvetenskap vid Lunds universitet, tidskriften Högre utbildning och forskarutbildningsnätverket FonSyd bjuder in till en forskningskonferens om högre utbildning i Lund den 15-16 maj 2018.

Platser kvar till vårens kurser

2017-11-29
Det finns fortfarande platser kvar till vårens kurser. Anmälningsdatum är förlängt till 31 januari.

Workshop - Skapa ditt virtuella klassrum i Moodle

2017-10-25
UPL erbjuder introduktionsutbildning och stöd för lärare när det gäller lärplattformen Moodle.

Sidansvarig: Erik Vesterberg

Vill du vara uppdaterad på vad som sker på UPL? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress:

Tidigare nyhetsbrev