Nyheter från UPL

Forskningskonferens om högre utbildning

2017-11-29
Institutionen för utbildningsvetenskap vid Lunds universitet, tidskriften Högre utbildning och forskarutbildningsnätverket FonSyd bjuder in till en forskningskonferens om högre utbildning i Lund den 15-16 maj 2018.

Platser kvar till vårens kurser

2017-11-29
Det finns fortfarande platser kvar till vårens kurser. Anmälningsdatum är förlängt till 31 januari.

Workshop - Skapa ditt virtuella klassrum i Moodle

2017-10-25
UPL erbjuder introduktionsutbildning och stöd för lärare när det gäller lärplattformen Moodle.

Att undervisa tillgängligt - Workshop

2017-10-23
UPL anordnar en workshop om inkluderande pedagogiska strategier i allmänhet, med också mer specifikt inriktat mot digitala lärmiljöer.

Tilldelning medel för pedagogiska utvecklingsprojekt, PUNKTUM

2017-10-04
Styrelsen för Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL) tillstyrkte bedömargruppens förslag och beslutade 2017-09-26 vilka projekt som tilldelas årets pedagogiska utvecklingmedel.

USSR seminarium om digitala trender - Horizon report

2017-09-15
Framväxande digital teknik för utbildningssektorn är temat för nästa seminarium i Utbildningsstrategiska rådets regi.

PUNKTUM

2017-08-22
I fredags stängde ansökan för pedagogiska utvecklingsmedlen (PUNKTUM). I år har 14 bidrag kommit in. Bedömaregruppen hade idag sitt första möte och beslut om tilldelning av medel beräknas ske i slutet av september.

Universitetslektor(er) sökes

2017-08-22
UPL söker nu 1-2 lektorer med fokus på högskolepedagogik. Anställningen är på heltid med tillträde 180101 eller enligt överenskommelse.

Konferens: Undervisning i praktiken – föreläsning, flexibelt eller mitt emellan?

2017-05-31
Årets universitetspedagogiska konferens äger rum den 24 - 25 oktober.

Lärplattform Cambro uppdateras 8 juni

2017-05-23
Den 8 juni uppdateras lärplattformen Cambro. Uppdateringen är ett resultat av det fortlöpande kvalitetsarbetet med att förbättra den digitala miljön för anställda och studenter vid Umeå universitet.

Sidansvarig: Erik Vesterberg

Vill du vara uppdaterad på vad som sker på UPL? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress:

Tidigare nyhetsbrev